100 város

Külföldi városok élményei földön, vízen, levegőben

A 100 város projekt

2018. október 29. 21:28 - 100VárosKrisz

Dóri egy korábbi bejegyzésben már említette, hogy hogyan is indult el a gyakorlatban a 100 külföldi város projektünk. Persze ekkor még nem körvonalazódott bennünk sem az, hogy a célunk 100 város lesz, sem pedig az, hogy ezt a célt valóban szeretnénk és idővel el is tudjuk érni. Azt pedig végképp nem láttuk, hogy a projektünkről blogot is fogunk írni.

Az eltelt idő és az utazásaink élménye is alakította folyamatosan azt, hogy végül a cél megfogalmazódjon, és hogy ez a cél egyre közelebb kerüljön. Az utazásaink során nagyon sok tapasztalatot szereztünk, és észrevettük, hogy amik az elején még kérdések voltak, és nem tudtuk/nem találtuk rájuk a választ, az ma már csuklóból jön. És belegondoltunk abba is, hogy valószínűleg ezzel még nagyon sokan lehetnek így az utazások előtt, vagy akár már a repjegy lefoglalásakor.

Ez a két dolog: a meglátogatandó 100 külföldi város és az összegyűjtött sok-sok tapasztalat inspirálta a blogunkat. Biztosak vagyunk benne, hogy az élménybeszámolók mellett (amelyek segítenek eligazodni és tervezni, ha az adott városba utazol) lesz elég témánk, és kellően változatossá tudjuk tenni a blogot utazási tippekkel, repjegy ötletekkel, hasznos információkkal, és reméljük, hogy a napindító kávé vagy egy finom ebéd közben bejegyzéseinket elolvasva Te is kedvet kapsz az utazáshoz.

Milyen városok a célpontok?

Talán benned is felmerült, hogy a 100 külföldi várost nem is olyan nehéz elérni. Elég hozzá a környező országokban autózni kicsit és össze is jöhet, ha minden megállót bele számolunk. Mi ettől kicsit nehezebb utat választottunk. :)

  • Jellemzően repülővel utazunk (persze, ami autóval könnyen elérhető, oda autóval).
  • Csak olyan helyet tekintünk kipipáltnak, amelyben eltöltünk legalább fél-egy napot, láttuk a legfontosabb nevezetességeit, és kicsit sikerült megismernünk a várost.
  • Könnyítésként egyelőre főként európai desztinációkat célzunk.

Sikerül-e a 100 külföldi város?

Egyelőre mi sem tudjuk. Messze vagyunk még tőle. Kövess minket itt a blogon és a 100 Város Blog Facebook oldalán, hogy te is részese légy a kalandnak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://100varos.blog.hu/api/trackback/id/tr7814332181
süti beállítások módosítása